Gıda Gazı

Gıdalar, genel olarak mikroorganizmalar, enzimler, böcek ve parazitler, sıcaklık, nem, havanın oksijeni ve ışık gibi birçok etken nedeni ile bozunmaya uğrarlar. Bu olumsuz etkileri önleyebilmek için farklı yollar bulunmaktadır. Bunlar; vakumlama, dondurma ve gıda katkı maddeleri eklenmesidir. Ancak Vakumlama işleminde; gıdaların vakumlama işlemine dayanıklı olmaması, su kaybı, ambalajın üründe tahribatlara yol açması gibi yan etkiler meydana gelmektedir. Bir diğer yöntem olan dondurma işleminde ise; gıdaların çok düşük sıcaklara maruz bırakılması gıdalarda hem görünüşün hem lezzetin hem de gıdalardaki besin maddelerinin ve değerlerinin olumsuz etkilenmesine yol açmaktadır. Ayrıca aşırı dondurma işlemi ile birçok besinin hücre çeperinin ve hücre zarının zarar görmesi ile de gıdada istenmeyen yan özellikler oluşabilmektedir.

Gıda katkı maddeleri ise gıdada hem fiziksel hem de kimyasal yönden olumsuz etkiler bırakabilmektedir. Ayrıca bu katkı maddeleri direk ya da, birikme şeklinde dolaylı olarak insan vücudunda yan etkiler gösterebilmektedir.
Bütün bu yan etkilerden kurtulmak için ise tüm dünyada gıda gazı kullanımı gittikçe artmaktadır. Gıda gazlarında, diğer gıda koruma sistemlerinin olası zararlarının hiçbiri meydana gelmemektedir.

Gıda gazları, hemen hemen tüm gıda maddeleri için ve Azot, Karbondioksit ve Oksijen'in gıda cinsine göre değişen oranlarda karışımlarından elde edilmektedir. Bu karışımlar gıdayı olumsuz etkilerden koruduğu gibi, gıdanın dış görünüşünü daha canlı hale getirir, gıdanın raf ömrünü de uzatarak verimi arttırmaktadır. Vaşak Gaz olarak, çağın gereksinimlerine ayak uydurarak yeni nesil ekipman ve deneyimli kadromuzla her oranda gıda gazı üretimini gerçekleştirmekteyiz. Bu karışımlar, elektronik analiz cihazlarıyla dikkatli bir şekilde ölçülüp sertifikalandırılmaktadır.
Kullanım Alanları
Sebze ve Meyveler
Kuruyemiş ve Kurutulmuş Meyveler
Et, Tavuk ve Şarküteri Ürünleri
Sakatat Ürünleri
Deniz Ürünleri
Süt Ürünleri
Hazır Yemekler
Unlu Mamüller